(ВІДЕО) «Я народжена воювати», – прикордонниця на псевдо Відьма

НАЗАД
05 липня 2024 17:14

Інга – бійчиня на псевдо Відьма, лейтенант Держприкордонслужби, ветеран війни, має низку державних та відомчих нагород, зокрема відзначена Президентом України, боронила країну на Донеччині, зараз керує відділенням воїнів, які б’ють ворога на Півдні України, здійснює евакуацію поранених побратимів, проводить навчання з тактичної медицини, виховує доньку.

Шлях захисниці України Інга розпочала ще у 2014 році в Добровольчому українському корпусі. Згодом дівчина спробувала знайти себе у цивільному житті, однак зрозуміла, що воліє стати професійним військовослужбовцем, зростати тільки в цьому напрямку.

У 2019 році Інга долучилася до лав Держприкордонслужби, в одеському аеропорту здійснювала перевірку документів у осіб, які перетинають державний кордон України, виявляла порушників та підроблені паспорти.

«Для мене служба в прикордонному відомстві України є сакральною, адже запорука незалежності країни – це недоторкані кордони. Жодна держава не може вважатися вільною і незалежною, якщо її кордони порушені», - говорить захисниця.

Під час служби в аеропорту Інга зрозуміла, що хоче і може зробити ще більше для України, для її Перемоги. «Є люди, які народжені співати або танцювати, я народжена – воювати», - каже Відьма.

Бійчиня перевелася в Донецький прикордонний загін.

На Сході країни, виконуючи бойові завдання, Відьма остаточно зрозуміла, що вона в потрібний час і в потрібному місці. Медична підготовка Інги, а також вміння навчити побратимів надавати собі допомогу під час поранень – врятували не одне життя воїнів на полі бою.

Сьогодні Інга очолює один із бойових прикордонних підрозділів на Південному напрямку. «У мої обов’язки входить керувати боєм, назначати підпорядкований персонал на відповідні види озброєнь, контролювати, щоб вони володіли цим озброєннями, вирішую будь-які питання службового характеру», - розповідає Відьма. Так само прикордонниця продовжує систематично проводити тренінги з тактичної медицини для побратимів.

«Одного разу мені доповіли хлопці, що вони «посадили» ворожий дрон, але дрон не здетонував, заплутався в гілках над позицією. І буквально через дві хвилини почула вибух… Воїни почали доповідати, що вони трьохсоті. В одного була контузія, в іншого осколкові поранення, кровотеча... Я одразу вибула на позицію надавати медичну допомогу. І коли вже поверталися назад, несли пораненого на собі і потрошечки виходили, ми побачили, що над нами «зависла» ще одна російська «пташка», далі рухалися максимально, наскільки можливо, швидко. Доставили трьохсотого в машину і виїхали. Ворожий дрон не розірвався, нас Бог вберіг», - розповідає Відьма про одну з евакуацій побратимів.

Нещодавно Відьма отримала нагороду від Президента Володимира Зеленського «За оборону України». Також прикордонниця має заохочення від Збройних сил, Міністерства оборони та Держприкордонслужби.

Про відзнаки бійчиня каже так: «Якби не було нагород, то я б все одно робила свою роботу, адже не можна воювати тільки заради якихось благ, грошей чи кар'єрного зростання. На мій погляд, це шлях в нікуди. Але, звісно, я дуже вдячна, що мене і побратимів заохочують. Це дуже надихає, коли тебе цінують і бачать результати твоєї роботи та боротьби. Тому, так, я рада цьому, але це не є мета моєї служби, моя мета – Перемога України».

Якщо хочеш служити з такими, як Інга, заходь на сайт ДПСУ, заповнюй анкету

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси